Pool Club, två restauranger och privat bar. 147 eleganta rum och en svit där varje kvadratmeter får dig att tappa andan. I november 2024 står det klart: det forna Örenäs Slott som genomgått en makalös förvandling. Det här är historien om att bli hopplöst kär i en plats du omöjligt kan släppa – det här är historien om Maryhill Estate.
Sju sekunder. Så lång tid tar det innan du bestämt dig för vad du tycker om en person. Frågan är om Jonas Stenberg ens behövde sju – kanske fem? För även om grundaren och VD:n till en av Sveriges hetaste utmanare inom hotellbranschen, ESS Group, kollat på över 2000 olika affärer och hundratals hotell genom åren, är det ändå något som händer i Jonas när han besöker platsen för första gången år 2008.
-Här möter det glittrande vattnet i Ven en 30 meter hög sluttning och en majestätisk platå omringad av 250 år gamla ekar. Jag insåg fort att det här är en av de vackraste platser jag varit på, berättar Jonas.
Platsen ligger i nordvästra Skåne, endast 20 minuter söder om Helsingborg och är vid denna tidpunkt hemvisten för Örenäs Slott. Förälskelsen är omedelbar, potentialen slående.
-Under flera år fortsatte vi åka förbi Örenäs Slott och drömde om att bygga det till en plats som ännu fler vill besöka. Och nu är det äntligen dags!, säger Jonas.
Ständigt driven av en skaparglädje har ESS Group under det senaste decenniet vuxit till 12 destinationer. Bland dessa hittar du prisbelönta Ystad Saltsjöbad, Hotell Pigalle och Ellery Beach House. Så det råder ingen tvekan om var ribban är lagd för Maryhill – det här skall bli en historia som förenar det nya med det gamla. En gömd pärla av oslagbar, sofistikerad charm.
-Att väcka platsen till liv. Med människor, fantastisk mat, pooler, aktiviteter och dryck. Här kommer man leva det goda livet!, säger Jonas Stenberg.
Och på tal om det goda livet: på Maryhill Estate väntar två restauranger där den gemensamma nämnaren stavas kvalité, råvaror och förstklassigt värdskap. Ambitionen är att ge gästerna en upplevelse att minnas för livet. Det kan låta som en högtflygande ambition, men så är det också den internationellt erkända Martin Hansen som är ansvarig för gastronomin. Med olympiskt guld i Culinary Olympics och finalist i såväl Årets Kock som de Nordiska Mästerskapen är han en uppskattad stjärna inom fine dining:
-Tänk dig det moderna franska köket som möter Amerika – du börjar med ett färskt ostron tillsammans med en Martini. Näst i tur är en perfekt stekt pilgrimsmussla med Champagne Beurre Blanc och avslutar med en silkeslen Crème caramel eller varför inte den mest franska desserten, Glace au four?
Måndagen den 18 november slår Maryhill Estate äntligen upp dörrarna för allmänheten, men redan nu är bokningen till deras Iconic Offer öppen. Och trycket? Enligt Stenberg: helt i linje med visionen.
Läs mer och välkommen att göra din bokning på:
https://maryhillestate.com